CRÍTICA de TEATRE

Els crítics de teatre exerceixen una tasca impagable perquè donen a conéixer i es fan altaveu de les obres de teatre. Encara que no sempre les valoren positivament les obres a les que assisteixen, són un col·lectiu que saben de la dificultat de guanyar-se al públic perquè han sigut cronistes de molts èxits i de fracasos sonats. Fer una crítica ponderada i matissada que al mateix temps servisca per formar espectadors és una tasca delicada que només alguns arriben a assolir.

A continuació us posem unes poques referències de crítics nacionals i locals perquè consulteu la cartellera teatral des del punt de vista dels crítics (analitzar-les a l'aula pot ser una interessant activitat). També afegim una proposta didàctica de crítica teatral a l'aula del "Taller de Dramatització-teatre" (Ed. Bromera).

A més dels crítics hem de contar amb els professors a l'hora d'analitzar o divulgar els coneixements sobre la literatura teatral. Alguns professors no es limiten a l'anàlisi textual del text dramàtic sinó que fins i tot proposen tècniques per a l'anàlisi de les representacions o d'allò que en semiòtica es coneix com el "text espectacular". A continuació us proposem algunes graelles que us poden servir d'utilitat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teues comentaris.